Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έχω ξηρό δέρμα, τι να κάνω; 5 SOS συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας σου!

Φρόντισε τη ξηρή επιδερμίδα σου σε 5 εύκολα βήματα – τα μόνα που χρειάζεται να ξέρεις!

Αν το δέρμα σου μοιάζει με τη Σαχάρα, είναι φυσιολογικό να σκέφτεσαι ότι όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο: περισσότερο serum, περισσότερη κρέμα και περισσότερες λοσιόν σημαίνουν περισσότερη ενυδάτωση για το ξηρό σου δέρμα, σωστά; Σύμφωνα όμως με την Αμερικανίδα δερματολόγο Ranella Hirsch, αν αρχίσεις να χρησιμοποιείς λίγο πιο μεθοδικά τις κρέμες σου θα δεις καλύτερα αποτελέσματα.

«Βάζοντας με τη σωστή σειρά τα προϊόντα περιποίησης ενισχύεις την αποτελεσματικότητά τους» εξηγεί. Για παράδειγμα, το πιο ντελικάτο ροδόνερο δεν θα βοηθήσει το δέρμα σου αν το ψεκάσεις πάνω από μία στρώση παχιάς κρέμας. Η γενική συμβουλή είναι να βάλεις πρώτα τα πιο λεπτόρευστα και λιγότερο «βαριά» προϊόντα και μετά τα πιο παχύρευστα – σαν να φοράς ένα μεταξωτό σουτιέν κάτω από ένα πλεχτό πουλόβερ.

Έχω ξηρό δέρμα τι να κάνω; Ο απόλυτος οδηγός για τη φροντίδα της ξηρής επιδερμίδας:

1. Το νερό είναι το πρώτο βήμα

Εντάξει, όχι ακριβώς νερό. Συστατικά όπως τα essences, που είναι νερό με απόσταγμα υδρόφιλων συστατικών, θα μπορούσαν να θεωρηθούν νερό 2.0. Γενικά είναι καλύτερο να βρέχεις ένα υφασμάτινο πετσετάκι με το υγρό, να το απλώνεις ταμποναριστά στο δέρμα σου και μετά να το αφήνεις να στεγνώσει.

2. Τώρα το serum

Επειδή είναι πολύ ελαφριά και απορροφώνται εύκολα, «τα serums μεταφέρουν πιο εύκολα τα ενεργά συστατικά στο δέρμα σου» λέει η Hirsch. Διάβασε επίσης: Serum: Το χρειάζεσαι πραγματικά; (Η beauty guru Σοφία Μάργαρη απαντά ειλικρινά!).

3. Βιταμίνη C για φως

Μπορεί να έχεις την άποψη πως κάθε τι που βάζεις στο ξηρό δέρμα σου θα πρέπει να το βοηθά να μαλακώνει. Μερικές σταγόνες όμως βιταμίνης C δεν προσφέρουν μόνο λάμψη αλλά ενισχύουν και τη συνολική λειτουργία των κυττάρων της επιδερμίδας σου, που σημαίνει πως τα μελλοντικά κύτταρα θα είναι λιγότερο επιρρεπή στην ξηρότητα. 

4. Και τώρα το βαρύ «πυροβολικό»

Τώρα είναι η στιγμή να απλώσεις την πραγματικά κρεμώδη, πραγματικά πηχτή και πραγματικά απολαυστική κρέμα για την οποία διψάει το δέρμα σου.

5. Ολοκλήρωσε με SPF

Το αντηλιακό θα πρέπει να μπαίνει πάντα τελευταίο – έτσι θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Απλά βεβαιώσου ότι δίνεις πρώτα χρόνο στην κρέμα σου να απορροφηθεί καλά προτού το απλώσεις, ώστε να πάρει το δέρμα σου την ποσότητα που χρειάζεται. Εάν θέλεις να παραλείψεις το βήμα 3, προτίμησε ένα ενυδατικό αντηλιακό προϊόν.