Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον κομμωτή σου τώρα

Μπορεί το google να τα “ξέρει όλα” όμως η ιδιαιτερότητα του καθενός από εμάς κρατάει ζωντανή την ανάγκη για ειδικούς επαγγελματίες σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σου. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εμπιστεύεσαι τον δερματολόγο σου για να απαντήσει όλες τις απορίες σχετικά με το δέρμα σου, μπορείς να εμπιστευτείς τον κομμωτή σου για να αναλάβει οτιδήποτε αφορά στα μαλλιά σου. Ερώτηση #1 Τι είδος σαμπουάν και μαλακτικού πρέπει να χρησιμοποιώ;Παρ'όλο που το πιο πιθανό είναι πως μια τέτοια ερώτηση θα απαντηθεί με κάποιο προϊόν που πρoωθεί και χρησιμοποιεί το εκάστοτε κομμωτήριο, εσύ θα πάρεις ούτως ή άλλως πολύτιμες πληροφορίες. Αν πρέπει να προτιμήσεις μια σειρά για μαλλιά με ψαλίδα, με φύτρες, σγουρά, σκληρά, μακριά ή οτιδήποτε άλλο θα σου αποκαλυφθεί από την απάντηση που θα πάρεις.

Ερώτηση #2 Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;Πολλές γυναίκες λούζονται καθημερινά παρ'όλο που αυτό μάλλον κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου, ο κομμωτής σου μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι.

Ερώτηση #3 Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χτενίζω να τα μαλλιά μου;Όλες παίζουμε με το στυλ των μαλλιών μας, είτε κάνοντας μπούκλες τα ίσια μαλλιά είτε ισιώνοντας τα σγουρά. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου ο κομμωτής σου μπορεί να σου προτείνει τις κατάλληλες μεθόδους, εργαλεία και προϊόντα για να αλλάζεις look χωρίς να τα ταλαιπωρείς.

Ερώτηση #4 Υπάρχει κάποια θεραπεία που θα αναζωογονήσει τα μαλλιά μου;Είτε πρόκειται για μια θεραπεία λείανσης, αναδόμησης ή ενυδάτωσης ο κομμωτής σου μπορεί να σου προτείνει αυτή ακριβώς που θα ωφελήσει περισσότερο τα μαλλιά σου.

Ερώτηση #5 Ποιο είναι το καλύτερο κούρεμα για το πρόσωπό μου;Καμιά φορά το κούρεμα που έχεις δει στην αγαπημένη σου σταρ δεν ενδείκνυται για το σχήμα του προσώπου σου. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να κουρευτείς συζήτησε πρώτα τις προτάσεις σου με τον κομμωτή σου και ρώτησέ τον τι θα επέλεγε ο ίδιος να κάνει αν δεν του έδινες καμία οδηγία. Ίσως καταλήξεις να αλλάζεις το look σου για πάντα.

Ερώτησε #6 Πώς μπορώ να διατηρήσω για περισσότερο καιρό το χρώμα μου;Αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο και μετά τα βάψεις στο σπίτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνεις κάτι λάθος και να χαλάσεις το αρχικό αποτέλεσμα. Ο κομμωτής σου μπορεί να σου προτείνει λύσεις, όπως ένα προϊόν που θα χρησιμοποιείς στις ρίζες μόνο για να καλύπτεις τις ρίζες και να αναβάλεις λίγο την επόμενη επίσκεψή σου στο κομμωτήριο.

Ερώτηση #7 Ποιο χρώμα μαλλιών είναι το πιο σωστό για μένα;Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την εποχή -αφού το καλοκαίρι τα μαλλιά ανοίγουν ενώ το χειμώνα σκουραίνουν ελαφρώς- αλλά ο κομμωτής σου μπορεί να σου προτείνει και ποιο χρώμα -πέρα από το φυσικό σου- μπορεί να αναδείξει καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου. Αν πχ θέλεις να πας από το ξανθό φυσικό σου χρώμα, σε κόκκινο ίσως ένα πυρρόξανθο να είναι πιο καλή επιλογή από ένα χάλκινο. 


-via-