Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ombre μαλλιά: Όλα τα βήματα και οι συμβουλές για να το πετύχεις μόνη σου στο σπίτι

Για να πετύχεις τέλεις την λατρεμένη τάση – ειδικά από τις celebrities- δεν έχεις παρά να διαλέξεις την σωστή απόχρωση από τις ειδικές βαφές και να πιάσεις το πινέλο. 
Aποφάσισε το στιλ που θέλεις να έχεις: υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να υιοθετήσεις την τάση αυτή στα μαλλιά σου από τον πιο απλό το να αφήσεις την ρίζα σου να βγει και να βάψεις τις άκρες σε ξανθό χρώμα και να δημιουργήσεις έτσι έντονη αντίθεση.  Για ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα μπορείς απλά να αφήσεις τη ρίζα στο φυσικό της και να βάψεις πιο ανοιχτές τις άκρες.
Κάνε σωστά το χώρισμα: χώρισε στη μέση τα μαλλιά σου έτσι ώστε να είναι σωστά χωρισμένα. Χώρισε πάλι τα μισα μέρη σε άλλα μισά μέρη και δημιουργώντας μικρότερα μέρη θα έχεις πιο σίγουρα τέλειο αποτέλεσμα και δεν θα σου ξεφύγει κάτι.

Τιπ: ειδικά αν δεν έχεις λευκά μπορείς να αφήνεις τη ρίζα να “βγαίνει” και να βάφεις μόνο τις άκρες των μαλλιών σου κάθε 4-6 μήνες και έτσι να αφήσεις την τρίχα σου να ωριμάσει λίγο.
Kαι για την ώρα της βαφής:
φρόντισε να βρεις μια βαφή που να σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση όπως για παράδειγμα την  βαφή loreal ombre  που σου τα έχει όλα έτοιμα με οδηγίες για το πώς θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πώς θα πετύχεις το ombre:
  • Χώρισε τα μαλλιά στη μέση για να  πετύχεις τον ίδιο βαθμό ξανοίγματος.
  • Άπλωσε το υλικό με την ειδική βούρτσα που θα βρεις μέσα στη συσκευασία και ανανέωσε το υλικό.
  • Όσο μακρυά και αν είναι τα μαλλιά σου, άρχισε την εφαρμογή ανάμεσα στο αυτί και το πηγούνι και βούρτσισε  με κάθετες κινήσεις.
  •  Για να πετύχεις το τέλειο ντεγκραντάρισμα βάψε μερικές τούφες λίγο πιο ψηλά από το καθορισμένο ύψος, 3-4 στην κάθε μεριά.
  •  Άφησε το προϊόν  στα μαλλιά 25-45 λεπτά ανάλογα με την χρωματική ένταση που θέλεις και ξεβγάλε.
-via-