Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οι 10 τάσεις της μόδας για το Καλοκαίρι 2014!

Αυτές είναι οι top τάσεις στη μόδα, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ για το καλοκαίρι 2014



Ρίγες


Οι πανταχού παρούσες ναυτικές ρίγες δεν πηγαίνουν πουθενά. Η Stella McCartney ξεκίνησε με μια στροφή προς τις μεγαλύτερες, πιο έντονες ρίγες πέρυσι το φθινόπωρο και η Prada έβαλε για πάντα αυτή την τάση στην ιστορία της μόδας. Οι φαρδιές ρίγες σε έντονα χρώματα είναι η απόλυτη τάση και οι πραγματικά τολμηρές θα φορέσουν ρίγες μαζί με άλλες ρίγες, γεωμετρικά σχέδια και πολύ χρώμα. (Υ.Γ. Υιοθέτησε τώρα αυτή την τάση επειδή η επόμενη σεζόν θα είναι αφιερωμένη στο πουά!



Τσάντα φάκελος
Τσάντα φάκελος

Η hot μεγάλη τσάντα είναι τώρα η not τσάντα. Άνοιξε το πατάρι σου και αποθήκευσε εκείνες τις τεράστιες τσάντες. Αυτή τη σεζόν, οι λάτρεις της μόδας έχωσαν τα κινητά τους, τα κραγιόν Chanel και τις προκλήσεις τους στα fashion show μέσα σε μίνιμαλ καθημερινούς φακέλους. Ο κόσμος της μόδας υποκλίνεται στις τσάντες σε έντονα χρώματα. Η Celine προσφέρει μπλε του κοβαλτίου, κίτρινο και πορτοκαλί. (Έξτρα-tip: το μπλε του κοβαλτίου είναι το σούπερ χρώμα της σεζόν!)

Αεράτες φούστες
Αεράτες φούστες

Φορεμένη τη μέρα, η μακριά φούστα -είτε ίσια είτε πλισέ- ταιριάζει παντού. Μας αρέσει να βλέπουμε αυτή τη γραμμή φορεμένη με φλατ παπούτσια: ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα πιο casual και χαλαρό look. Φόρεσέ τη με ένα φαρδύ σακάκι, ένα cardigan με ζώνη ή ακόμη και μ' ένα δερμάτινο μπουφάν “αεροπόρου” για να ολοκληρώσεις την εμφάνιση.

Φλούο
Φλούο

Πολλοί ειδήμονες της μόδας συγκρίνουν τις Εβδομάδες Μόδας με ένα περιοδεύων τσίρκο... Και σίγουρα αυτή την εποχή τα χρώματα θυμίζουν σκηνή τσίρκου. Η τάση αυτή ταιριάζει στα κορίτσια που δεν θέλουν αυτή τη σεζόν να φορέσουν τα παντού παρόντα γήινα, για τα κορίτσια που απλά σβήνουν το “μινιμαλιστικό” από τη λίστα τους... αλλά που θα το κάνουν χρησιμοποιώντας ένα φλουό μαρκαδοράκι.

Αξεσουάρ
Αξεσουάρ

Τα φο κοσμήματα ζουν τη στιγμή τους. Φαίνεται πως το παλιό ρητό της Coco Chanel “βγάλε ένα κομμάτι πριν φύγεις από το σπίτι” έχει αντικατασταθεί από το “φόρεσε τα πάντα πριν φύγεις από το σπίτι”. Και παρακαλούμε, αν ακολουθήσεις την τάση, σπάσε όλους τους κανόνες και ανάμιξε μεγάλα και μικρά. Χρυσό και ασήμι. Φο και αληθινά.

Ξεχωριστά σανδάλια
Ξεχωριστά σανδάλια

Γυρνάμε την πλάτη στις πλατφόρμες κι αυτό είναι απόλυτα απελευθερωτικό. Αυτό το καλοκαίρι θα κάνουμε διακοπές από εκείνες τις πανύψηλες πλατφόρμες που ταλαιπώρησαν τα πόδια μας τις περασμένες σεζόν. Τα τακούνια έχουν ξανά την τιμητική τους χωρίς να χρειαζόμαστε έξτρα πάτο για να ισορροπήσουμε. Τι ωραία ιδέα!

Κόκκινα χείλη
Κόκκινα χείλη

Περισσότερο χρώμα και λάμψη. Το κραγιόν ζει το απόγειό του. Ξέχνα όμως το μολύβι χειλιών της μητέρας σου. Πειραματίσου για να βρεις την απόχρωση που σου ταιριάζει καλύτερα. Τα κόκκινα κραγιόν, όπως και τα κορίτσια που τα φορούν, δεν είναι ποτέ βαρετά.

 Γυαλιά ηλίου
Γυαλιά ηλίου
Όπως και να το κάνουμε, σηματοδοτούν την αρχή της σεζόν! Διάλεξε το στιλ που σου ταιριάζει καλύτερα και μην τα αποχωρίζεσαι ποτέ.

Δυναμικά κοστούμια
Δυναμικά κοστούμια

Η γραμμή των αντρικών κοστουμιών είναι στη μόδα, αυτό όμως δεν σημαίνει να φοράς ουδέτερα χρώματα και τουιντ (παρότι για να είμαστε ειλικρινείς, το τουιντ δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα). Ωστόσο τα κοστούμια αυτής της σεζόν είναι έντονα και μονόχρωμα ενώ η πιο μεγάλη τάση είναι το mix and match.

Το καλύτερο αξεσουάρ
Το καλύτερο αξεσουάρ

Ένα χαμόγελο! Να θυμάσαι πως η εμφάνισή σου δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς ένα χαμόγελο!