Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για αψεγάδιαστα πόδια το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι που τα πόδια είναι περισσότερο εκτεθειμένα πρέπει να φροντίζουμε να είναι υγιή, όμορφα και περιποιημένα. 

1. Για την αντιμετώπιση της ξηρότητας άπλωσε σε όλη την επιφάνεια του ποδιού μία λοσιόν με βάση την λανολίνη.
2. Πριν χρησιμοποιήσεις ελαφρόπετρα φρόντισε να έχεις βουτήξει τα πόδια σου μέσα σε ζεστό νερό, τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
3. Για να αποφύγεις ενοχλήσεις από τις άκρες των νυχιών, φρόντισε να κόψεις και να λιμάρεις τα νύχια σου ίσια και όχι με τις γωνίες προς τα κάτω.
4. Για να ανακουφίσεις τυχόν πρησμένα πόδια βούτηξε τα πόδια σου εναλλάξ σε ζεστό νερό για 3 λεπτά και κρύο νερό για 1 λεπτό. Επανέλαβε για 15 λεπτά.
5. Για απολέπιση της φτέρνας χρησιμοποίησε λεπτές φέτες από ανανά ή ακτινίδιο. Τρίψτε την φτέρνα για 5 λεπτά, ξεπλύνετε καλά και στο τέλος ενυδατώστε με μία λοσιόν.
6. Για να αποφύγεις τυχόν μυκητιάσεις φρόντισε να διατηρείς τα πόδια σου στεγνά και καθαρά. Για παράδειγμα, αφαίρεσε τις κάλτσες και τα παπούτσια με το που μπεις στο σπίτι.
7. Για να ανακουφίσεις τα κουρασμένα πόδια, κάνε μασάζ με μία λοσιόν από την καμάρα του ποδιού έως και τον αστράγαλο, για να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος.
8. Για μαλακά, ενυδατωμένα και όμορφα πόδια φρόντισε 1 φορά την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση με scrub για να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα. Άπλωσε το scrub σε περιοχές με έντονη ξηρότητα και τρίψε καλά. Ξέπλυνε και ενυδάτωσε.
9. Αφαίρεσε καλά το μανό από τα νύχια των ποδιών πριν τα βάψεις ξανά. Καλό θα ήταν να αφήσεις τα νύχια σου χωρίς χρώμα για μερικές ώρες, πριν τα ξαναβάψεις.
10. Για να αντιμετωπίσεις τις έντονες σκληρύνσεις φρόντισε να τρίβεις τα πόδια σου με ελαφρόπετρα ή ράσπα σε καθημερινή βάση. Μην προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις την σκλήρυνση μεμιάς, καθώς μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμό και πόνο στα πόδια.