Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η πρόληψη των ρυτίδων ξεκινάει από την ηλικία των 20! Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να έχετε τέλειο δέρμα όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η ηλικία των 20 είναι η κατάλληλη για να ξεκινήσετε την πρόληψη των ρυτίδων. Μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε τις ρυτίδες στα μάτια, τις ρυτίδες γέλιου και τις βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο.

Στην ηλικία των 20 η επιδερμίδα είναι σφριγηλή και λαμπερή, αφού έχει αφήσει πίσω της το μεγάλο πρόβλημα της ακμής. Για να διατηρήσετε όμως την επιδερμίδα σας νεανική και λαμπερή πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτική.
Προσοχή στη ζωή που κάνετε. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου και η ελλιπής κατανάλωση "σωστών" τροφών, είναι μερικοί από τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γήρανση της επιδερμίδας με το πέρασμα του χρόνου.
Μην καπνίζετε. Οι καπνιστές τείνουν να γερνούν γρηγορότερα. Το κάπνισμα δημιουργεί ρυτίδες! 
Τρώτε φρούτα και λαχανικά που παρέχουν στον οργανισμό και στο δέρμα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για το δέρμα.
Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος ανήκει στην κατηγορία των μετάλλων και είναι φημισμένος για τις επουλωτικές του ιδιότητες. Οι πιο γνωστές τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα όστρακα, τα φασόλια, τα καρύδια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, ο ηλιόσπορος κ.ά.
Αγαπήστε το αντιηλιακό προσώπου και να μην το αποχω­ρίζεστε ποτέ!
Πίνετε άφθονο νερό. Το νερό βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες οι οποίες είναι πολύ βλαβερές για το δέρμα.
Σωστός καθαρισμός. Καθαρίζετε σωστά το πρόσωπο σας καθημερινά.
Χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική κρέμα ματιών. 

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση