Κυριακή 18 Μαΐου 2014

3 σημάδια πως το μακιγιάζ σου σε μεγαλώνει

Μήπως όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη βλέπεις το πρόσωπο σου θαμπό και κουρασμένο και νιώθεις 10 χρόνια μεγαλύτερη; Αν αναρωτιέσαι τι μπορεί να φταίει, καλό θα ήταν να σκεφτείς μήπως το μακιγιάζ που διαλέγεις σου προσθέτει χρόνια. Παρακάτω θα μάθεις ποιες είναι οι ενδείξεις που σου μαρτυρούν πως το μακιγιάζ σου σε μεγαλώνει! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις προσεκτικά το πρόσωπο σου!

Το δέρμα σου είναι θαμπό και το βλέμμα σου σκοτεινό; Μήπως φταίει το μακιγιάζ που διαλέγεις; Παρακάτω θα βρεις 3 σημάδια που μαρτυρούν πως το μακιγιάζ σου σου προσθέτει χρόνια.


<b>Σκοτεινό βλέμμα:</b>  αν τα μάτια σου δείχνουν σκοτεινά, τότε μάλλον χρησιμοποιείς λάθος χρώματα στο μακιγιάζ των ματιών σου! Οι σκούρες σκιές όπως η σκούρα μπλε, οι σκούρες γκρι, οι μαύρες και οι Σκοτεινό βλέμμα: αν τα μάτια σου δείχνουν σκοτεινά, τότε μάλλον χρησιμοποιείς λάθος χρώματα στο μακιγιάζ των ματιών σου! Οι σκούρες σκιές όπως η σκούρα μπλε, οι σκούρες γκρι, οι μαύρες και οι βαθιές μπλε και πράσινες σκιές είναι επιλογές που "σκοτεινιάζουν" τα μάτια σου. Για ένα νεανικό, φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις είναι οι φωτεινές και λαμπερές σκιές όπως για παράδειγμα αυτές στο χρώμα της σαμπάνιας ή σε απαλή ροζ απόχρωση, σε ανοιχτή χρυσή απόχρωση ή σε καφέ-χρυσή απόχρωση που φωτίζουν το βλέμμα σου.


<b> Θαμπό δέρμα από το μέικ-απ: </b>σίγουρα μόλις απλώνεις το μέικ-απ σου εξαφανίζεις κοκκινίλες και διχρωμίες αλλά αν δεις πως μετά το ντεμακιγιάζ το πρόσωπο σου είναι ερεθισμένο τότε καλό είναι να ξ

Θαμπό δέρμα από το μέικ-απ: σίγουρα μόλις απλώνεις το μέικ-απ σου εξαφανίζεις κοκκινίλες και διχρωμίες αλλά αν δεις πως μετά το ντεμακιγιάζ το πρόσωπο σου είναι ερεθισμένο τότε καλό είναι να ξεχάσεις για λίγο το μέικ-απ σου. Αν δεις πως το δέρμα σου δεν "αναπνέει" και αφού ξεβαφτείς δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη άφησέ το λιγάκι στην ησυχία του. Με άλλα λόγια διάλεξε ένα προϊόν καθαρισμού κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος σου, άπλωσε την ενυδατική σου και αν θέλεις να καλύψεις τις ατέλειες προτίμησε να καλύψεις με κάποιο διορθωτικό τοπικά τα σπυράκια ή τις κοκκινίλες για να μην επιβαρύνεις το δέρμα σε ολόκληρο το πρόσωπο.

<b>Ρυτίδες γύρω από τα χείλη:</b> το μολύβι των χειλιών σου είναι ένα σπουδαίο εργαλείο του μακιγιάζ σου αλλά δυστυχώς τονίζει τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη σου. Μπορεί με το μολύβι των χειλιών

Ρυτίδες γύρω από τα χείλη: το μολύβι των χειλιών σου είναι ένα σπουδαίο εργαλείο του μακιγιάζ σου αλλά δυστυχώς τονίζει τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη σου. Μπορεί με το μολύβι των χειλιών σου να κάνεις το χρώμα σου να κρατάει περισσότερο όμως αν έχεις αρκετές λεπτές γραμμές στην περιοχή των χειλιών θα τις τονίσει περισσότερο. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα προτίμησε να διαλέξεις ένα μολύβι χειλιών που είναι στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το χρώμα των χειλιών σου- ή έστω λίγο πιο σκούρο, για να είναι πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Γενικά αν δεις πως οι λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη είναι έντονες, ξέχασε για λίγο το μολύβι των χειλιών που θα ρίξει το βλέμμα εκεί ακριβώς.