No 1
Απλώνουμε πάντα τη μάσκαρα σε καθαρές, στεγνές βλεφαρίδες χωρίς υπολείμματα ή έλαια από το ντεμακιγιάζ. Διαφορετικά, θα κάνει κόμπους, θα ξεθωριάσει γρήγορα ή θα μας μουντζουρώσει.
No 2
Για να κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα, πριν απλώσουμε τη μάσκαρα χρησιμοποιούμε το ειδικό ψαλίδι που κάνει γυριστές τις βλεφαρίδες. Ανοιγοκλείνουμε απαλά δυο-τρεις φορές το ψαλίδι, όχι παραπάνω.
No 3
Για να δώσουμε έξτρα όγκο και να διαχωρίσουμε τις βλεφαρίδες, τους απλώνουμε πούδρα με ένα καθαρό βουρτσάκι από παλιά μάσκαρα. Αν δεν έχουμε, τότε χρησιμοποιούμε μία οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, περνάμε τη μάσκαρα.
No 4
Δυο στρώσεις μάσκαρα είναι το ιδανικό και όχι παραπάνω από τέσσερις. Διαφορετικά οι βλεφαρίδες θα σκληρύνουν και θα μουντζουρώσουν την περιοχή των ματιών.
No 5
Και όμως, οι βλεφαρίδες σπάνε και πέφτουν ακριβώς όπως και τα μαλλιά. Ωστόσο, όταν μία βλεφαρίδα πέσει, χρειάζεται περισσότερο χρόνο από την τρίχα για να ξαναβγεί. Άρα προσέχουμε όταν κάνουμε ντεμακιγιάζ και όταν χρησιμοποιούμε το ειδικό ψαλίδι για βλεφαρίδες.
No 6
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ντεμακιγιάζ; Εμποτίζουμε ένα δίσκο από βαμβάκι και τον τοποθετούμε για 10 δευτερόλεπτα σε κλειστό βλέφαρο. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε απαλά την περιοχή των ματιών. Η μάσκαρα έχει ήδη φύγει χωρίς τρίψιμο. Σημείωση: Αν χρησιμοποιούμε αδιάβροχη μάσκαρα, θα χρειαστεί να αφήσουμε τον δίσκο στο βλέφαρο περισσότερη ώρα.
No 7
Μετά το ντεμακιγιάζ και πριν κοιμηθούμε, απλώνουμε στις βλεφαρίδες ένα ειδικό προϊόν που τις θρέφει. Αυτό μπορεί να είναι ένα απλό έλαιο, όπως καστορέλαιο, βαζελίνη, ή μια προηγμένη σύνθεση με κεραμίδια, που δυναμώνουν τον φλοιό της βλεφαρίδας.









Καστορέλαιο εμπλουτισμένο με βιταμίνες, Macrovita (στα φαρμακεία και στα καταστήματα με βιολογικά είδη)









Βαζελίνη, Vaseline










Αντιγηραντικός ορός για τα μάτια και τις βλεφαρίδες,
LiftActif Serum 10, Vichy