Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Συμβουλές για να μην ξεφλουδίσεις από τον ήλιο το καλοκαίρι
Διακοπές, θάλασσα και παραλία όχι όμως χωρίς να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την έκθεση στον ήλιο.Το βασικότερο από όλα; Το αντηλιακό. Δεν είμαστε ποτέ στον ήλιο χωρίς αντηλιακό στο πρόσωπο και στο σώμα μας. Ακόμα και στην θάλασσα και στην σκιά να είσαι το αντηλιακό είναι απλά απαραίτητο. Μάλιστα πρέπει να επιλέξουμε το σωστό αντηλιακό για τον τύπο του δέρματος μας αλλά και να βάζουμε  αντηλιακό σε συχνά χρονικά διαστήματα. Όμως η φροντίδα του δέρματος δεν σταμάτα μόνο στο στάδιο της έκθεσης στον ήλιο.
Εκτός του ότι το ξεφλούδισμα καταστρέφει το τροπικό σου μαύρισμα, και πάνε χαμένες οι αμέτρητες ώρες στην ξαπλώστρα, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και ανθυγιεινό για το δέρμα!Για να αποφύγεις το ξεφλούδισμα το Α και το Ω είναι η ενυδάτωση! Πώς,όμως, θα πετύχεις σωστή ενυδάτωση;

Τι μπορείς να κάνεις;

Αρχικά πρέπει να χρησιμοποιείς μια πολύ καλή ενυδατική κρέμα σώματος πρωί- βράδυ μετά το μπάνιο.
Αν πάλι δεν έχεις κρέμα για έξτρα ενυδάτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμυγδαλέλαιο! 

Εκτός του ότι είναι πολύ αποτελεσματικό, είναι άοσμο, πλούσιο σε Βιταμίνη Ε, σφραγίζει την υγρασία του σώματος καλύτερα και από κρέμα και δεν βαραίνει καθόλου την επιδερμίδα.

Ρίξε μέσα στο μπουκαλάκι του αμυγδαλέλαιου και μερικές σταγόνες από το 
αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο, για να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό έλαιο ιδανικό για το σώμα.

Αν δεν θέλεις να έχεις την αίσθηση του λαδιού στο σώμα σου χρησιμοποίησε το στο ντους, ενώ είσαι ακόμα βρεγμένη και σκουπίσου απαλά με την πετσέτα σου.