Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Πώς να αποκτήσετε πιο αδύνατο πρόσωπο

Αν θέλετε να αποκτήσετε πιο αδύνατο πρόσωπο, τότε μπορείτε να το πετύχετε με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι να χάσετε βάρος συνολικά (συνολικό αδυνάτισμα) και ο δεύτερος τρόπος είναι να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο αδύνατο ακολουθώντας ορισμένε τεχνικές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τρόπους για το πώς να αποκτήσετε πιο αδύνατο πρόσωπο.
Πώς να αποκτήσετε πιο αδύνατο πρόσωπο
Α. Με συνολικό αδυνάτισμα
Δεν είναι δυνατόν να αδυνατίσετε μόνο στο πρόσωπο χωρίς να αδυνατίσετε και στο υπόλοιπο σώμα (ή και το αντίστροφο). Αν θέλετε να αποκτήσετε πιο αδύνατο πρόσωπο θα πρέπει να αδυνατίσετε συνολικά. Γενικά ο οργανισμός του ανθρώπου τείνει να καίει το λίπος με την αντίστροφη φορά που το αποθήκευσε. Αν δηλαδή μια γυναίκα αποθηκεύει λίπος πρώτα στα μάγουλα και μετά στην κοιλιά, τότε όταν θα χάσει βάρος, το λίπος θα αρχίσει να καίγεται πρώτα από την κοιλιά και μετά από τα μάγουλα. Δηλαδή είναι αδύνατο να χάσετε βάρος μόνο από συγκεκριμένα μέρη του σώματος ή του προσώπου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο αδύνατο πρόσωπο αλλά και να χάσετε βάρος συνολικά.
 • Ακολουθήστε μια δίαιτα: Πρόκειται για το προφανές. Μια καλή δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος από όλο το σώμα συμπεριλαμβανομένου και το προσώπου. Αποφύγετε τις πολύ γρήγορες δίαιτες και τις πολύ αυστηρές. Με τις πολύ γρήγορες δίαιτες μπορεί να ξαναπάρετε τα κιλά πίσω όταν τις σταματήσετε, ενώ οι πολύ αυστηρές είναι πολύ δύσκολο να τις τηρήσετε, οπότε είναι πολύ πιθανόν να τα παρατήσετε. Το μυστικό μιας καλής δίαιτας είναι η διάρκεια.
 • Τρώτε πολλά μικρά γεύματα: Καλό είναι να τρώτε 5 μικρά γεύματα την ημέρα παρά 2 και μεγάλα. Με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και θα ξεκινήσετε να χάνετε βάρος.
 • Πίνετε αρκετό νερό: Το νερό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε διάφορες τοξίνες. Το δέρμα σας θα ενυδατωθεί εκ των έσω και το πρόσωπό σας θα λάμπει. Ένας γενικός κανόνας αναφέρει 8 ποτήρια την ημέρα.
 • Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα γυμναστικής: Η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, επομένως να χάσετε βάρος από παντού. Το μυστικό είναι να κάνετε λίγη γυμναστική κάθε μέρα. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι που θέλουν να ξεκινήσουν να γυμνάζονται είναι ότι ξεκινούν πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να κουράζονται, να πονάνε και να πιάνονται. Το φυσικό επακόλουθο είναι στο τέλος να τα παρατούν.
 • Επιλέξτε τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό: Ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του μεταβολισμού οπότε και στην καύση του περιττού λίπους τόσο από το σώμα όσο και από το πρόσωπο. Τέτοιες τροφές είναι το πράσινο τσάι, ο καφές, η καυτερή πιπεριά, το γκρέιπφρουτ, κ.τ.λ. Προσοχή μην το παρακάνετε. Όλα έχουν ένα μέτρο.
Β. Με τεχνικές καμουφλάζ
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές τεχνικές καμουφλάζ που μπορούν να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο αδύνατο. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πιο αδύνατο πρόσωπο τότε τουλάχιστον κάντε το να φαίνεται πιο αδύνατο.
 • Χτένισμα – κούρεμα χωρίς όγκο πλευρικά: Επιλέξτε κουρέματα – χτενίσματα χωρίς όγκο πλευρικά του κεφαλιού. Με τον τρόπο αυτό θα δώσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο αδύνατου προσώπου. Προτιμήστε τα μακριά ίσια μαλλιά ή τα χτενίσματα που δίνουν όγκο στην πάνω πλευρά του κεφαλιού. Αποφύγετε χτενίσματα με πολύ όγκο αριστερά και δεξιά του κεφαλιού όπως περμανάντ, μπούκλες, κ.τ.λ.
 • Επιλέξτε Ombre Sytle για τα μαλλιά σας: Το Ombre Style είναι μαλλιά με διχρωμία με το κύριο χαρακτηριστικό ότι το ανοιχτό χρώμα είναι συνήθως στην άκρη της τρίχας και το σκούρο προς τη ρίζα. Αυτή η διαφορά στην απόχρωση μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ενός πιο αδύνατου προσώπου.
 • Φορέστε μακριά σκουλαρίκια: Αν θέλετε να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο αδύνατο τότε φορέστε μακριά σκουλαρίκια. Γενικά οποιοδήποτε αξεσουάρ δίνει την αίσθηση του μακρόστενου, μπορεί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο αδύνατο.
 • Εφαρμόστε πιο σκούρο μακιγιάζ βάσης: Το σκουρόχρωμο μακιγιάζ βάσης (ένας τόνος πιο σκούρο από το χρώμα του δέρματος) μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για τα αρκετά στρογγυλά πρόσωπα.
 • Μακιγιάζ Cat eyes: Το μακιγιάζ cat eyes (βλέμμα της γάτας) τραβάει την προσοχή στην περιοχή των ματιών και δίνει την αίσθηση ενός πιο αδύνατου προσώπου.
 • Ανοιχτόχρωμο κραγιόν: Εφαρμόστε πιο ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Το ανοιχτόχρωμο κραγιόν θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο αδύνατο.