Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Extensions Μαλλιών -ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποτυχίες και κίνδυνοι!


ex_001ex_002
ex_003ex_004


Τα εξτένσιον μαλλιών 

1. Φθείρουν και καταπονούν την επιδερμίδα η οποία παρέχει την άμυνα ενάντια στις φθορές που απειλούν τον προμήκη μυελό και τον φλοιό του εγκεφάλου. Έτσι, ο εγκέφαλος μένει εκτεθειμένος. 

2. Η κόλλα που συνδέει τις τρίχες με τα extensions καταστρέφει τις άκρες των μαλλιών καίγοντας και σπάζοντάς τες δημιουργώντας ακατάπαυστη ψαλίδα. 
Επίσης, φθείρουν την επιδερμίδα λόγω του βάρους τους αφού ήδη δεν είναι καλά η επιδερμίδα και γι’αυτό δεν μακραίνουν.

3. Το χρώμα των μαλλιών εξασθενεί λόγω της φθοράς που προξενούν στο φλοιό.

4. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι άνθρωποι που έχουν ήδη αδύναμα ή φτωχά μαλλιά καθώς και τα άτομα με μια προϋπάρχουσα πάθηση, όπως η αναιμία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα hair extensions.

Έχουν επίσης καταγραφεί καταγγελίες όσον αφορά την πρόκληση φαγούρας και άλλων αλλεργιών λόγω της κόλλας.

Πιο επιστημονικά…


doctissimo
Ο ειδήμον της δερματολογίας, Dr. Abimelec δηλώνει πως τα εξτένσιον μαλλιών με χρήση κερατίνης φθείρουν την δομή της τρίχας καθώς προκαλούν έλλειψη άρδευσης και, κατ επέκταση, το δέρμα ασφυκτιά κάτω από την κοτσίδα.

http://beauty.doctissimo.com
abc
Ο Dr. Eric Schweiger, μέλος της Αμερικάνικης Δερματολογικής Ακαδημίας δήλωσε στο “Good Morning America” πως έχουν πολλές νεαρές ασθενείς, 20 ετών που χρησιμοποιούσαν hair extensions και απέκτησαν φαλακρά σημεία στο κεφάλι τους.

Σε ένα άρθρο του abcnews.com το τελικό πόρισμα όσον αφορά τα hair extensions είναι πως μπορεί να προκαλέσουν εφιαλτικά αποτελέσματα

http://abcnews.go.com
bbc
Η Τριχολογική κοινότητα της Αγγλίας επισημαίνει πως τα hair extensions οδηγούν όλο και πιο νεαρές κοπέλες στο να υποφέρουν από προβλήματα μαλλιών όπως τριχόπτωση, φαλακρά σημεία και αλωπεκία. Ο Barry Stevens, επιστήμονας και μέλος της κοινότητας, δηλώνει πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εξτένσιονς μαλλιών ελπίζουν να αποκτήσουν όμορφα μαλλιά και αυτοπεποίθηση αλλά στο τέλος υπερισχύουν τα δάκρυα. 
“Μπορεί να υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες φορώντας τα για μια μεγάλη περίοδο. Είναι ικανά να καταστρέψουν τα μαλλιά του κεφαλιού μόνιμα” δηλώνει ο Mr. Stevens. Ο ίδιος έχει δουλέψει με πολλές γυναίκες οι οποίες κινήθηκαν νομικά αφού τα μαλλιά τους καταστράφηκαν από τα εξτένσιονς.
“Τα hair extensions τραβούν και βγάζουν τα φυσικά μαλλιά” προειδοποίησε. “Είναι βαριά, δεν κρατάνε εύκολα το νερό και μπλέκονται πάρα πολύ εύκολα.”
Δηλώνει ακόμα πως όσο χαμηλότερη είναι η ποιότητά τους, τόσο ευκολότερα καταστρέφουν τα μαλλιά.

http://www.bbc.co.uk
sporty
Συγκεκριμένα η  34χρονη Atasha Graham πέθανε μετά από αλλεργική αντίδραση που σύμφωνα με τους γιατρούς προκλήθηκε από την κόλλα στα extensions που φοράει.
To περιστατικό συνέβη ενώ διασκέδαζε σε κλαμπ με τον σύντροφό της όπου ξαφνικά κατέρρευσε και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως ήταν αργά και απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της. 
Ο παθολόγος Michael Heath που την εξέτασε είπε ότι η αιτία θανάτου είναι είτε η κόλλα που χρησιμοποιείται για να στηριχθούν τα extensions είτε το υλικό που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των προηγούμενων και την αντικατάστασή τους με νέα. Σύμφωνα με το γιατρό, ο συνδυασμός της κόλλας με τον ιδρώτα από το χορό προκάλεσε το αλλεργικό σοκ στην άτυχη γυναίκα.

http://www.sportygossip.com