Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Επηρεάζει το μακιγιάζ στο πώς σας φέρονται οι άλλοι;

Μία νεαρή γυναίκα, που ενδιαφερόταν για την εμμονή της κοινωνίας με την «τέλεια εμφάνιση» κατέγραψε τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό της εμφανιζόμενη στη σχολή της με τρία διαφορετικά είδη μακιγιάζ.
Η 21χρονη Μπρίντον Πάρκερ, τελειόφοιτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, μέσα σε μία εβδομάδα πήγε στην Σχολή της χωρίς ίχνος μακιγιάζ, με καθημερινό μακιγιάζ αλλά και με βραδινό μακιγιάζ.
Η Πάρκερ ανέβασε τις φωτογραφίες από τις μεταμορφώσεις της στο instagram και το twitter. Ποντάροντας στο γεγονός ότι η ίδια είναι «ανοιχτός» άνθρωπος, ήταν σίγουρη ότι οι φίλοι και οι γνωστοί της δεν θα είχαν πρόβλημα να εκφραστούν ελεύθερα και να κάνουν σχόλια για την εικόνα της.
Τη Δευτέρα πήγε στο πανεπιστήμιο εντελώς άβαφη, ενώ παρατήρησε πως ήταν ιδιαίτερα νευρική καθώς δεν φορούσε κονσίλερ κάτω από τα μάτια για καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Δεν της προκάλεσαν έκπληξη, λοιπόν, σχόλια του τύπου «πρέπει να πέρασες ένα κουραστικό Σαββατοκύριακο», ενώ μάλιστα κάποιος συμφοιτητής της την πλησίασε και της έδωσε έναν καφέ τονίζοντας «νομίζω ότι πραγματικά τον χρειάζεσαι».
Την δεύτερη ημέρα του πειράματός της, η Μπρίντον φορούσε φυσικό μακιγιάζ, δηλαδή τα βασικά όπως κονσίλερ, μέικ απ και πούδρα, μασκάρα, μολύβι ματιών, ρουζ και λιπ μπαλμ.
Την συγκεκριμένη ημέρα οι αντιδράσεις προς το πρόσωπό της ήταν πιο θετικές όσον αφορά την εμφάνισή της. «Είσαι πολύ όμορφη σήμερα. Τι μάσκαρα φοράς;» την ρώτησε ένα κορίτσι ενώ ένα άλλο της είπε πως το μακιγιάζ της είναι πολύ ωραίο.
Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα του πειράματος, η Μπρίντον βγήκε από τη ζώνη της άνεσής της και βάφτηκε πολύ πιο έντονα απ’ ότι συνηθίζει. Εκείνη την ημέρα έλαβε τα πιο θετικά σχόλια.
Με το πείραμά της η Πάρκερ διαπίστωσε ότι όντως η συμπεριφορά των άλλων απέναντί της διαφοροποιείται ανάλογα με το πόσο όμορφο βλέπουν το πρόσωπό της. Αποφάσισε, ωστόσο, να αφήσει αυτό να επηρεάσει τη γνώμη που είχε η ίδια για την εικόνα της. Όπως επισημαίνει «αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται για εμάς είναι σχετικό. Η ομορφιά μας είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας».
Πηγή: dailymail