Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Πώς έγινε το πρόσωπο γυναικών που έτρωγαν επί 1,5 μήνα πεπόνια, καρότα, σπανάκι και μπρόκολο; !!

Kαθώς αφήνουμε πίσω το καλοκαίρι, οι άδειες τελειώνουν και οι ώρες για ηλιοθεραπεία λιγοστεύουν, πολλές γυναίκες έχουν αρχίσει να... θρηνούν το μαύρισμά τους, που σταδιακά εξαφανίζεται. 
Επιστήμονες όμως λένε ότι δεν θα έπρεπε, αφού το μαύρο χρώμα που αποκτά το δέρμα δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο η χρυσαφένια λάμψη που αποκτά με την κατανάλωση καροτενοειδών, μιας ειδικής κατηγορίας φρούτων και λαχανικών.

Ερευνητές του πανεπιστημίου St Andrews μελέτησαν τις διαφορές στο δέρμα 35 φοιτητριών οι οποίες για ενάμιση μήνα έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες την ημέρα από τα φρούτα και τα λαχανικά αυτά. Τι διαπίστωσαν; Ότι η επιδερμίδα τους πήρε μια χρυσαφένια λάμψη. 

Μάλιστα, συμπέραναν ότι η παραμικρή αλλαγή στη λήψη ή όχι των φρούτων και το λαχανικών αυτών είχε επίπτωση στο χρώμα του δέρματος και ότι η όποια αλλαγή συνέβαινε πολύ γρήγορα.
Φωτογραφίες πριν και μετά την κατανάλωση καροτενοειδών:
(Η τελευταία φωτογραφία είναι τεχνικά επεξεργασμένη, για να γίνουν πιο αντιληπτά τα αποτελέσματα της κατανάλωσης των εν λόγω φρούτων και λαχανικών.)
Μάλιστα, οι ερευνητές δείχνοντας φωτογραφίες των κοριτσιών με ηλιοκαμμένο δέρμα και με δέρμα από τη... λάμψη των λαχανικών σε άνδρες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές που είχαν αποκτήσει τη χρυσαφένια απόχρωση λόγω της κατανάλωσης των καροτενοειδών φαίνονταν πιο ελκυστικές, καθώς οι άνδρες τις έβρισκαν και πιο υγιείς.
Τα καροτενοειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην απορρόφηση των βλαβερών ενώσεων που παράγονται από το άγχος της καθημερινότητας, ενώ έχουν ευεργετική επίδραση τόσο στο ανοσοποιητικό, όσο και στο αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου.

Φρούτα και λαχανικά που ανήκουν στην κατηγορία των καροτενοειδών είναι τα εξής:
  • γλυκοπατάτες
  • πεπόνια
  • καρότα
  • χυμός ντομάτας
  • κολοκύθα
  • σπανάκι
  • μπρόκολο.

via