Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

5 τρόποι που το κινητό σου καταστρέφει την επιδερμίδα σου!

Κάθε φορά που μιλάς στο κινητό ή στέλνεις μηνύματα βάζεις την επιδερμίδα σου σε κίνδυνο. Δες τους 5 πιο βασικούς τρόπους που το κινητό σου καταστρέφει την επιδερμίδα σου και θα καταλάβεις..
Ρυτίδες
Το πρόβλημα είναι πως συνεχώς κοιτάζεις προς τα κάτω για να “τσεκάρεις” το κινητό σου και αυτό σου δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι νομίζεις. Το να κοιτάς το κινητό σου μπορεί να σου δημιουργήσει ρυτίδες κάτω από το πηγούνι και γύρω από το λαιμό. Όσο για την προσπάθεια να δεις κάτι μικροσκοπικό στην οθόνη του μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες γύρω από τα μάτια σου. 
Η λύση είναι να χρησιμοποιείς ανελλειπώς όλα τα προϊόντα περιποίησης προσώπου που έχεις αλλά και να προσπαθείς να κοιτάς το κινητό σου στην ευθεια των ματιών σου έτσι ώστε να μην σκύβεις το κεφάλι σου κάθε φορά που θέλεις να δεις κάτι.  
Δερματικές αλλεργίες
Το πρόβλημα είναι πως η συνεχής επαφή του κινητού σου με το πρόσωπό σου μπορεί να σου προκαλέσει κάποια δερματική αλλεργία. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιείς hands free για τις συνομιλίες σου ενώ καλό είναι να βάλεις το κινητό σου και σε μία πλαστική θήκη. 
Ακμή
Το ήξερες ότι το κινητό σου κουβαλάει περισσότερα βακτήρια από ότι το κάθισμα της τουαλέτας σου; Απλά σκέψου όλο το makeup και τον ιδρώτα που καταλήγει στην οθόνη σου κάθε φορά που το βάζεις στο αφτί σου. Καθάριζε συχνά το κινητό σου με ειδικά καθαριστικά που θα βρεις στο εμπόριο. 
Μαύροι κύκλοι
Το led φως από το κινητό σου μπορεί να επηρεάσει κατά κάποιον τρόπο τον ύπνο σου. Η μπλε λάμψη που εκπέμπει το κινητό σου μπορεί να δυσκολεύει τον ύπνο σου και να σε εμποδίζει να κοιμάσαι όσο πρέπει χωρίς να σε αποσπά τίποτα. Αν αναφέρουμε και τις συνεχείς ειδοποιήσεις από τα social media που σε ξυπνάνε συνεχώς τότε οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι κάτι το αναπόφευκτο. Η λύση είναι, πέρα από το να φοράς μία καλή κρέμα ματιών, να αφήνεις το κινητό σου σε άλλο δωμάτιο όταν κοιμάσαι ή τουλάχιστον να το αποσυνδέεις από το ίντερνετ. 
Μαύρα στίγματα
Όταν μιλάς με τις ώρες στο κινητό αυτό αρχίζει και ζεσταίνεται. Αυτή η “ζέστη” μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελανίνης και να σου προκαλέσει μαύρα στίγματα και δισχρωματισμούς στην επιδερμίδα. Η λύση είναι να μη μιλάς τόσο πολύ στο τηλέφωνο και μάλιστα χωρίς hands free.