Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

6 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπο

1. Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο

Δεν χρειάζεται πάρα πολύ πλύσιμο το δέρμα γιατί μπορεί να χάσει την ελαστικότητα του και να γεράσει. Δυο φορές την ημέρα είναι αρκετές, με ένα επιπλέον πλύσιμο πριν ή μετά τη γυμναστική.

2. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικό με σαπούνι

Προτιμήστε ένα αφρώδες προϊόν που δεν περιέχει σαπούνι (θα βρείτε πολλά στο φαρμακείο με αυτήν την ένδειξη). Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο διαλέξτε ένα καθαριστικό που να περιέχει καταπραϋντικούς παράγοντες όπως η αλόη και η πανθεννόλη. ΑΝ υποφέρετε από ακμή, διαλέξτε ένα με σαλικυλικό οξύ που αποστειρώνει τους πόρους. 

3. Προσοχή στην απολέπιση



Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν απολέπισης μπορείτε να βελτιώσετε την υφή και τον τόνο του δέρματος σας. "Καθώς μεγαλώνουμε, τα δικά μας τα ένζυμα που συνήθως απολεπίζουν το δέρμα μας, δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματικά, και έτσι μπορεί να δείχνει τραχύ και θαμπό," αναφέρει η Νεοϋορκέζα δερματολόγος Jeannette Graf. Συνιστά να γίνεται η απολέπιση το βράδυ, δεδομένου ότι τότε το δέρμα είναι σε "κατάσταση ανανέωσης και παραγωγής νέων κυττάρων". Αλλά δεν θα πρέπει να υπερβάλετε γιατί η απολέπιση όταν γίνεται περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας. 

4. Μην παραλείπετε τον βραδινό καθαρισμό

Ναι, είναι δελεαστικό να κοιμηθείτε με το μακιγιάζ σας αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να καταστρέψει την επιδερμίδα σας για εβδομάδες, γιατί το μακιγιάζ φράσει τους πόρους σας και αυξάνει την έκκριση σμήγματος και λιπαρότητας. Και μην ξεχάσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των ματιών και να την ξεβάψετε καλά, γιατί οποιοδήποτε υπόλειμμα μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ή ερεθισμό. 

5. Αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα, επειδή το δέρμα είναι πιο ξηρό και ειδικά όταν έχει και τάση λιπαρότητας. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας, για αυτό προσπαθήστε να το πλένετεμε χλιαρό ή ακόμα και με κρύο νερό. 

6. Όχι υπερβολική χρήση στα μαντηλάκια προσώπου 

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μαντηλάκια προσώπου είναι βολικά για την απομάκρυνση του μακιγιάζ ή για ένα γρήγορο καθαρισμό όταν βιάζεστε ή όταν βρίσκεστε στο γυμναστήριο. Για να καθαρίσετε επαρκώς και σωστά τους πόρους χρειάζεστε ένα καθαριστικό που να ξεπλένεται με νερό.


via