Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το μακιγιάζ για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2015



Το μακιγιάζ αποτελεί για τη γυναίκα «εργαλείο» ομορφιάς και αναπόσπαστη λεπτομέρεια της εμφάνισής της. Βοηθάει να τονίσουμε και να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά μας και μπορεί να κάνει το πρόσωπό μας να δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό και αψεγάδιαστο.
Οι τάσεις στο μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2015, ποικίλουν και έρχονται να καλύψουν κάθε στιλ, προτίμηση και προσωπικότητα. Από τα πιο φυσικά σχεδόν ανύπαρκτα μακιγιάζ, μέχρι φωτεινά και έντονα ή πολύ πρωτότυπα και εκκεντρικά, όλες οι προτάσεις της σεζόν είναι πολύ ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες.
Στις ακόλουθες γραμμές θα βρεις όλες τις προτάσεις για τη μόδα στο μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2014, από τις οποίες μπορείς να ενημερωθείς και να υιοθετήσεις την τάση και το στιλ που σου ταιριάζει και σε εξυπηρετεί περισσότερο.


Σχεδόν ανύπαρκτο, φυσικό μακιγιάζ
Δεν υπάρχει πιο υγιές και φρέσκο look από αυτό που σου προσφέρει το φυσικό μακιγιάζ (natural look). Μιλάμε για ένα στιλ βαψίματος που σχεδόν δε φαίνεται, το οποίο εστιάζει περισσότερο σε μία πολύ περιποιημένη όψη δέρματος μια και σχεδόν εμφανίζεται γυμνό το πρόσωπό μας. Από τους ειδικούς της κατηγορίας στο μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2015, η τάση για φυσικό αποτέλεσμα προτείνεται είτε στην εκδοχή μιας ημιδιαφανούς επιδερμίδας είτε μιας ηλιοκαμένης όψης για τους πιο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Η ηλιοκαμένη επιδερμίδα και μια υγιής λάμψη μαζί με ένα ροδακινί φυσικό ρουζ για τα μάγουλα είναι ό, τι πιο γοητευτικό για αυτή τη σεζόν. Σύμφωνα με την τάση αυτή το μακιγιάζ ελαχιστοποιείται όσο γίνεται, οι αποχρώσεις στις βάσεις είναι πάρα πολύ κοντά στο φυσικό μας τόνο και έτσι το πρόσωπο δείχνει νεανικό, φρέσκο και πάντα υγιές. Κάποιοι διάσημοι του είδους προωθούν σε αυτή την κατηγορία τα έντονα και δυναμικά φρύδια ως μόνο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο φυσικό και σχεδόν γυμνό πρόσωπο που προκύπτει από το πολύ μίνιμαλ μακιγιάζ.



Εκφραστικά και εκκεντρικά φρύδια
Και σε αυτή τη σεζόν, βλέπουμε διάφορες δοκιμές και πειραματισμούς των makeup artists ως προ τα φρύδια, με τάσεις ανακαινισμένες και απρόσμενες. Συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο ως κυρίαρχες τάσεις τα πυκνά θαμνώδη φρύδια με άρτια περιγράμματα καθώς και εκείνα που έχουν υποστεί λεύκανση. Υπάρχουν όμως πολύ εκκεντρικά στιλ που παρουσιάζονται αυτή τη σεζόν στις επιδείξεις μόδας που θεωρούνται υπερβολικά από κάποιους. Για παράδειγμα, τα ακραία διακοσμητικά στα φρύδια τύπου piercing, τα βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις φρύδια που ξεκινούν από ροζ τόνους αλλά θα δεις ακόμα και μπλε αποχρώσεις, αλλά και η τάση με σχεδιασμένες στα φρύδια αφηρημένες γραμμές από μολύβια ματιών, που τραβούν τα βλέμματα.



Καλλιτεχνικά βέλη και δημιουργικές γραμμές
Στις τάσεις για το μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2015, δίνεται μεγάλη βάση στο μακιγιάζ των ματιών που παρουσιάζεται μέσα από μια πιο καλλιτεχνική άποψη και προσέγγιση. Είναι εμφανής η επιρροή των εικαστικών τεχνών στις φετινές συνθέσεις του μακιγιάζ με κυρίαρχη τάση πρωτότυπες μορφές με βέλη, δημιουργικές γραμμές και εξαιρετικές αποχρώσεις. Εξακολουθεί να υπάρχει το κλασικό μακιγιάζ ματιών με το φτερωτό τύπο αλλά και το γνωστό γατίσιο στιλ με μαύρο υγρό (eye liner) ή μαύρο μολύβι ματιών, ανάλογα τον ειδικό. Άλλη πρόταση προωθεί ένα πιο εξελιγμένο στιλ μακιγιάζ που εφαρμόζεται και στις πάνω και στις κάτω γραμμές των βλεφαρίδων με στιλ smokey, ενώ σε άλλη πρόταση μένουν γυμνές οι πάνω βλεφαρίδες και τονίζονται με μαύρο οι κάτω γραμμές δίνοντας και μια πινελιά από τη δεκαετία του ’60. Τα μαύρα έντονα και τολμηρά βέλη στο μακιγιάζ ματιών επίσης αποτελούν έμπνευση για αρκετούς makeup artists. Καθώς και άλλου χρώματος, όπως μπλε, ή παστέλ πράσινες αποχρώσεις. Δίνεται μια καλλιτεχνική και δημιουργική νότα εξελίσσοντας τις κλασικές και συνηθισμένες γραμμές. Αξιοσημείωτη πρόταση είναι και η τάση για πορτοκαλί φωτεινό τόνο στην κάτω γραμμή βλεφαρίδων που φτάνει μέχρι το κέντρο του βλεφάρου. Τέλος, η χρήση λευκού και όχι μαύρου eye liner για το αποτέλεσμα ενός cat eye look αποτελεί ιδιαίτερη πρόταση της κατηγορίας αυτής.



Έντονα γραφικά για το γατίσιο βλέμμα (cat eye look)
Πέρα από το παιχνίδισμα με τα eyeliner και τα εκφραστικά βέλη, οι ειδικοί εξελίσσουν την τάση του γνωστού cat eye look (γατίσιο βλέμμα) με έντονα και πολύ εκφραστικά γραφικά. Έρχονται να συνδυάσουν τα φρύδια που έχουν υποστεί λεύκανση με τις τολμηρές γραφικές γραμμές του cat eye look τοποθετημένου σε ολόκληρο το βλέφαρο. Κάποιοι χρησιμοποιούν φυσικές αποχρώσεις για τις γραμμές, ενώ άλλοι παίζουν με πιο έντονα και φωτεινά χρώματα όπως και το πορτοκαλί ή ένα έντονο μπλε.



Μακιγιάζ με στοιχεία 60’s
Σε αυτή την τάση μακιγιάζ που παρουσιάζουμε, οι επιρροές έρχονται από παλαιότερη δεκαετία προωθώντας το μίνιμαλ μακιγιάζ αλλά και τα μεγάλα και εκφραστικά μάτια. Διαχρονικά look που μπορείς να υιοθετήσεις τόσο για βραδινές όσο και για πιο χαλαρές καθημερινές εμφανίσεις σου. Η συγκεκριμένη εποχή μας εμπνέει και από τη γνωστή μας Twiggy προτείνοντας πιο γεμάτες και έντονες βλεφαρίδες που τονίζονται με μαύρες κουκίδες από μολύβι ματιών στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων.



Μακιγιάζ με λάμψη ( glitter)
Η επόμενη τάση για το μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2014, φέρνει λάμψη και μεταλλικές πινελιές δημιουργώντας το ιδανικό αποτέλεσμα για ένα βραδινό κυρίως μακιγιάζ και για ειδικές λαμπερές εμφανίσεις. Είτε σε τόνους του ασημί, του χρυσού ή του μπρονζέ υπάρχουν προτάσεις για το μακιγιάζ που θα σου ταιριάζει περισσότερο μέσα από μεταλλικά και αστραφτερά καλλυντικά. Στην τάση αυτή περιλαμβάνονται υγρές σκιές ματιών στα χρώματα που αναφέραμε και εντυπωσιακά cat eye look. Επίσης προτείνεται η χρήση glitter και μεταλλικών χρωμάτων και στα χείλη. Τέλος, μία ακόμα πιο πρωτότυπη και γκλαμουράτη επιλογή είναι η εκκεντρική τάση που σου προτείνει να τοποθετήσεις λαμπερά αστέρια μεταλλικής λάμψης στο πρόσωπό σου. Πάντως αν θέλεις να υιοθετήσεις την τάση για λάμψη και να είσαι ασφαλής, φρόντισε να προσθέσεις μία λαμπερή πινελιά σε ένα χαρακτηριστικό σου και το υπόλοιπο πρόσωπο να είναι σε φυσικούς τόνους. Έτσι, θα είναι αρμονικό το αποτέλεσμα.



Μοβ αποχρώσεις για τα μάτια
Σύμφωνα με την τάση αυτή, το μοβ έρχεται για αυτή τη σεζόν ως το χρώμα μακιγιάζ ματιών που αντικαθιστά τις καφέ αποχρώσεις και κερδίζει έδαφος. Οι σκιες ματιών σε τόνους του μοβ έχουν τη δυνατότητα να τονίσουν τα μάτια και να εφαρμοστούν με διάφορους τρόπους. Έχεις επιλογή ένα πιο μίνιμαλ και φίνο μακιγιάζ καθημερινών εμφανίσεων ή πιο έντονες μοβ αποχρώσεις που θα συνοδεύουν βραδινά look. Οι αποχρώσεις του μοβ θεωρούνται κατάλληλες για άνοιξη και καλοκαίρι.



Έντονο και τολμηρό μπλε μακιγιάζ ματιών
Οι έντονες, φωτεινές και τολμηρές αποχρώσεις του μπλε αποτελούν κυρίαρχη τάση και σε αυτή τη σεζόν και βλέπουμε πως σχεδόν πάντα βρίσκονται στο προσκήνιο για το μακιγιάζ των ματιών μας. Είναι η ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που παραμένουν πιστές στις μπλε σκιες ματιών που είναι παντός καιρού. Είναι μεγάλη η ποικιλία σε μπλε και γαλάζιους τόνους που μπορείς να επιλέξεις για το μακιγιάζ σου τόσο σε σκιές όσο και σε γραμμές (μολύβι, eye iner) για τη δημιουργία ενός γατίσιου στιλ.



Smokey μακιγιάζ ματιών
Το πολύ γοητευτικό και μυστηριακό smokey μακιγιάζ ματιών εξακολουθεί και αυτή τη σεζόν να ανήκει στις κυρίαρχες και καυτές τάσεις για το μακιγιάζ της περιόδου άνοιξη καλοκαίρι 2015. Θεωρείται πλέον κλασική επιλογή ειδικά για βραδινά look αλλά έρχεται και με πιο φρέσκιες και καινοτόμες προτάσεις. Οι πιο διαχρονικές τάσεις είναι εκείνες που προωθούν το smokey look σε μαύρες ή καφέ αποχρώσεις, ενώ οι καινούργιες προτάσεις έρχονται παρέα με χρώματα πιο εκκεντρικά και αντισυμβατικά στιλ μακιγιάζ. Ένα παράδειγμα είναι οι γκριζωπές και μεταλλικές πινελιές που συνταιριάζονται με πιο γήινες αποχρώσεις και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό ειδικά παράλληλα με χείλη σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως οι τόνοι της άμμου.



Εκφραστικές βλεφαρίδες
Οι περισσότερες τάσεις για την εποχή εστιάζουν στο μακιγιάζ των ματιών. Συνεχίζουμε με αυτό και παρουσιάζουμε προτάσεις για το πώς θα γίνουν οι βλεφαρίδες μας ακόμα πιο έντονες και εκφραστικές. Σίγουρα το eye liner και οι διάφορες σκιες τονίζουν το βλέμμα αλλά για να αποκτήσουμε τις πιο εκφραστικές βλεφαρίδες δεν έχουμε παρά να εστιάσουμε στη χρήση μάσκαρας. Άλλωστε είναι το βασικό μας εργαλείο για να τονίσει και να μεγαλώσει τις βλεφαρίδες μας αλλά και να αναδείξει το βλέμμα. Κάποιοι εξειδικευμένοι makeup artists έρχονται να προτείνουν τις έγχρωμες και πιο μοντέρνες μάσκαρες ενώ άλλοι παραμένουν σε πιο κλασικά στιλ μακιγιάζ και προωθούν τη μαύρη μάσκαρα και ένα στιλ εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ‘60.



Φλογερά κόκκινα χείλη
Η επόμενη από τις τάσεις για το μακιγιάζ της περιόδου άνοιξη καλοκαίρι 2015, απευθύνεται σε εκείνες που λατρεύουν να τονίζουν τα χείλη τους και αγαπούν τις παθιασμένες και φλογερές αποχρώσεις του κόκκινου. Τα κόκκινα χείλη αποτελούν κλασική διαχρονική τάση στο μακιγιάζ που έχει σκοπό να αναδείξει τα ελκυστικά χείλη και τη γοητεία του γυναικείου προσώπου. Οι παθιασμένοι τόνοι του κόκκινου σε όλες τις αποχρώσεις προτείνονται για τη σεζόν, άλλες με ένα ματ αποτέλεσμα ή μία θαμπάδα, καθώς και λαμπερά κόκκινα κραγιόν ή lip gloss που κάνουν τα χείλη πιο ζουμερά.



Χείλη κεράσι ή μούρο
Συνεχίζοντας με τις τάσεις για το μακιγιάζ χειλιών, παρουσιάζονται προτάσεις που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις επιλέγοντας έντονες και τολμηρές αποχρώσεις για τα χείλη όπως αυτή του κερασιού ή του μούρου, καθώς και του κρασιού. Ιδιαίτερα μοντέρνες και εντυπωσιακές αυτές οι βαθιές αποχρώσεις είναι ιδανικές για την άνοιξη και το καλοκαίρι συμβάλλοντας συνολικά σε ένα εξαιρετικό στιλ. Το αποτέλεσμα από αυτές τις αποχρώσεις είναι κοντά στο βυσσινί χρώμα κατά κύριο λόγο σε ματ υφή.



Χείλη φωτεινά ή απαλά
Τελειώνουμε τις τάσεις που παρουσιάζουμε, με άλλη μία πρόταση για το μακιγιάζ των χειλιών. Πρόκειται για κάποιες ακόμη αποχρώσεις κραγιόν ιδιαίτερα μοδάτες, άλλες πιο φωτεινές και κάποιες άλλες απαλές. Έρχονται, λοιπόν, να ικανοποιήσουν κάθε προτίμηση. Οι επιλογές είναι πολλές, από έντονες και χαρούμενες φλογερές αποχρώσεις (μέχρι και φωτεινά πορτοκαλί), κόκκινα, αλλά και ροζ τόνους κραγιόν. Οι παστέλ αποχρώσεις, ειδικά σε ροζ χροιές, θεωρούνται κλασική τάση και δίνουν μια κοριτσίστικη κουκλίστικη νότα στο μακιγιάζ μας.