Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

5 μαθήματα στιλ που πήραμε από τον Oscar de la Renta

Η κληρονομιά του θα ζει για πάντα

Έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, σε ηλικία 82 ετών τον Οκτώβριο του 2014, είναι ακόμη πιο έντονη η αίσθηση ότι έφυγε ένας από τους τελευαταίους μεγάλους μόδιστρους, από εκείνους που αγαπούσαν πραγματικά τις γυναίκες και τις ήθελαν να δείχνουν θηλυκές και όμορφες.

Τα φορέματά του, μια σύγχρονη ποίηση όπως τα περιέγραφε η Κάρι Μπράντσο στο Sex and the City αγαπήθηκαν από ενζενί, σταρ του Χόλιγουντ και πρώτες κυρίες (με τη Μισέλ Ομπάμα να τον τιμά συχνά) και έκαναν κομψότερες δεκάδες βραδιές των Οσκαρ, απονομές και παρελάσεις στο κόκκινο χαλί. Γιατί όπως έλεγε, τίποτα δεν είναι πιο θηλυκό από τον ήχο μιας γυναίκας ντυμένης με ένα ταφταδένιο φόρεμα.

Τον ευχαριστούμε για την έμπνευση, ακόμη και όσες από εμάς δεν είχαν τη δυνατότητα να φορέσουν τις δημιουργίες του. Μπορούσαν όμως να ονειρεύονται τι θα φορούσαν ένα βράδυ στην όπερα.

Ανυπομονούμε να δούμε περισσότερα από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Peter Copping. Μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι εξαιρετικά.


1. Κάνε μια εντυπωσιακή είσοδο.
«Περπάτα σαν να έχεις 3 άνδρες να περπατάνε πίσω σου» Oscar de la Renta.

2. Μην φοβάσαι το χρώμα
«Μου αρέσει το χρώμα, το φως, η λάμψη. Μου αρέσουν τα πράγματα που είναι ζωηρά». Oscar de la Renta.
3. Το dressing up είναι πάντα καλύτερο από το dressing down.
Ο πιο θηλυκός ήχος στον κόσμος είναι ο ήχος μιας γυναίκας με ένα φόρεμα από ταφτά».
4. Δημιούργησε μια γκαρνταρόμπα που δεν έχει εποχή.
«Δεν αλλάζω θέμα κάθε σεζόν. Προσπαθώ απλώς να φτιάχνω όμορφα ρούχα όλο τον χρόνο» Oscar de la Renta.Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 

5. Το αληθινό νόημα του στιλ
«Μόδα είναι να ντύνεσαι σύμφωνα με τις τάσεις. Στιλ είναι περισσότερο το να είσαι ο εαυτός σου».