Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

2,000 χρόνια makeup σε ένα βίντεο

Από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι σήμερα


Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, και η makeup artist Lisa Eldridge αποφάσισε να μας δείξει τα καλύτερα και τα χειρότερα makeup looks όλων των εποχών, μέσα από ένα αστείο αλλά και εκπαιδευτικό βίντεο.

Το μάθημά της ξεκινά με τους Αιγύπτιους, παραθέτοντας άντρες και γυναίκες καθώς πειραματιζόντουσαν με το μακιγιάζ και το eyeliner. Συνεχίζοντας με τους Έλληνες, οι γυναίκες έπρεπε να τηρούν τη νοοτροπία του "less is more" καθώς το υπερβολικό μακιγιάζ θεωρούνταν παρακινδυνευμένο. Οι άνθρωποι που έζησαν στο Μεσαίωνα, είχαν επίσης το ίδιο πρόβλημα, αφού η χρήση καλλυντικών είχε συνδεθεί με την εξαπάτηση και την αμαρτία. 

Τον 16ο και 18ο αιώνα, οι αριστοκράτες έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο σε ό,τι αφορούσε τα πρόσωπά τους, υπερφορτώνοντάς τα με ρουζ και πούδρα, ενώ η βικτοριανή εποχή καταδίκασε το μακιγιάζ. Προχωρώντας στο 1920, το μακιγιάζ έγινε μια μορφή ενδυνάμωσης των γυναικών, κάτι που συνεχίστηκε και κατά τη δεκαετία του 1960, με την άνοδο του eyeliner και τις πολύχρωμες σκιές ματιών στα ‘80s. Σήμερα, οι γυναίκες κάνουν ό, τι τους εκφράζει καλύτερα.

Παρόλο που αρκετά από αυτά τα trends έχουν αλλάξει, το βίντεο δείχνει ότι κάθε εποχή έχει τη δική της υπογραφή, που τη χαρακτηρίζει έως και σήμερα.