Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

'Εχεις λευκή επιδερμίδα; 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο μακιγιάζ σου


Ένα πρόσωπο που θυμίζει πορσελάνινη κούκλα μπορεί να είναι όμορφο και εντυπωσιακό ακόμα και χωρίς μακιγιάζ. Ποια είναι όμως τα λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν ακόμα και οι διάσημες σταρ που έχουν λευκή επιδερμίδα;
Λάθος 1ο: Τα nude χείλη
Ακόμα και η εντυπωσιακή ηθοποιός, Τζούλιαν Μουρ κάνει το συγκεκριμένο λάθος. Το ροζ ιριδίζων λιπγκλός «αφανίζει» το κάτω μέρος του προσώπου της. Το έντονο μακιγιάζ στα μάτια χειροτερεύει αποτέλεσμα, αφού έτσι υπερ-τονίζεται το πάνω μέρος του προσώπου. Όσο και αν σου αρέσουν τα κραγιόν σε μπεζ και nude αποχρώσεις, καλύτερα ξέχασέ τα αν έχεις πορσελάνινη επιδερμίδα.
Λάθος 2ο: Έντονο ρουζ
Το να κάποιος μπορεί να… μαντέψει τις κινήσεις που έκανες για να βάλεις το ρουζ σου είναι από μόνο του ένα τεράστιο λάθος. Το νόημα του ρουζ είναι να δώσει μια φυσική φρεσκάδα και υγιή όψη στο πρόσωπό σου, χωρίς να φαίνεται ότι το έχεις προσπαθήσει. Για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα οι γυναίκες με λευκή επιδερμίδα θα πρέπει η απόχρωση του καλλυντικού να είναι στις αποχρώσεις του ροζ παλ ή ροδακινί και όχι του σκούρου καφέ ή μπρονζέ. 


Λάθος 3ο: «Γυμνά» μάτια
Όταν μια γυναίκα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δεν τονίζει τα μάτια της, δύο είναι τα πιθανά αποτελέσματα: ή θα δείχνει πολύ φρέσκια ή πολύ κουρασμένη. Όσο και αν «βαραίνει» το πρόσωπο το μακιγιάζ ματιών, τις περισσότερες φορές είναι βασικό για να βγει ένα λαμπερό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 
Λάθος 4ο: Ο συνδυασμός παλ αποχρώσεων στο μακιγιάζ με παστέλ ρούχα
Μπορεί οι αδερφές Φάνινγκ να είναι κάτι παραπάνω από όμορφες, όμως ο συνδυασμός του ανοιχτόχρωμου μακιγιάζ με τα παστέλ σύνολά τους, φαίνεται κυριολεκτικά τρομακτικός! Ένας εύκολος τρόπος να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα είναι τα έντονα χρώματα στο μακιγιάζ. Μια σκιά ή ένα κραγιόν σε φωτεινούς και ποπ χρωματισμούς θα αναδείξει τη συνολική σου εμφάνιση. 
 

Λαθος 5ο: Μην προσπαθείς να αλλάξεις τον τόνο της επιδερμίδας σου
Ένα πορσελάνινο πρόσωπο είναι κάτι παραπάνω από ζηλευτό! Γιατί να προσπαθήσεις να το «καμουφλάρεις» χρησιμοποιώντας foundation σε σκούρες αποχρώσεις; Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις αντιαισθητικές διχρωμίες στο πρόσωπό σου ή να μοιάζεις σαν να... παραπήρες στο σολάριουμ , όπως η Λίντσεϊ Λόχαν.