Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο πυκνά

Έχεις πολύ λεπτή τρίχα; Τότε ο όγκος στα μαλλιά σου είναι απαραίτητος! 

Δες πώς μπορείς να τον πετύχεις με έξι πολύ απλά tips!

Ντους
Το να χρησιμοποιείς το σωστό σαμπουάν και το σωστό conditioner είναι πολύ σημαντικό για το πώς θα δείχνουν τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο. Πάρε ένα σαμπουάν που να μην προσθέτει βάρος στα μαλλιά σου αλλά να είναι ιδανικό για όγκο.

Έλεγξε τη λιπαρότητα



Απέφυγε conditioner που κάνουν τα μαλλιά πιο απαλά καθώς αυτά είναι πλούσια σε έλαια που ενυδατώνουν πάρα πολύ την τρίχα. Βεβαιώσου ότι ξεπλένεις καλά τα μαλλιά σου και προσπάθησε να χρησιμοποιείς κρύο νερό για να το κάνεις. 

Μην αγγίζεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου και μην τα χτενίζεις συνεχώς καθώς τα φυσικά έλαια θα χάσουν τη δύναμή τους και αυτό θα φανεί στον όγκο των μαλλιών σου. 

Κύματα
Οι μεγάλες μπούκλες και τα κυματιστά μαλλιά δίνουν την αίσθηση του όγκου στα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε ρόλεϊ (αν είσαι πιο παραδοσιακή) ή ένα σίδερο για μπούκλες και δώσε όγκο στα μαλλιά σου κάνοντάς τα μπούκλες. 

Ακόμα και αν οι μπούκλες σου πέσουν στη διάρκεια της ημέρας η ψευδαίσθηση της πυκνότητας θα εξακολουθήσει να υπάρχει. 

Στέγνωμα
Μπορεί να ακούγεται χαζό και απλό αλλά για κάποιο λόγο λειτουργεί. Γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα και τα μαλλιά σου και στέγνωσέ τα έτσι. Μόλις στεγνώσουν και τα τινάξεις ψηλά θα έχουν περισσότερο όγκο. 

Γύρισμα
Αν δεν έχεις καθόλου χρόνο στη διάθεσή σου τότε αυτό που μπορείς να κάνεις και να δώσεις αμέσως λίγο όγκο στα μαλλιά σου είναι να χρησιμοποιήσεις το σίδερο ισιώματος. Δημιούργησε απλά έναν μικρό κυματισμό στις άκρες των μαλλιών σου. 

Σκέψου μακροπρόθεσμαΑν νομίζεις πως έχεις πρόβλημα με τα μαλλιά σου και ότι σου πέφτουν πολύ, μίλα με τον κομμωτή σου. Η καλή κυκλοφορία στο κρανίο σου είναι το κλειδί για την υγεία και την καλή κατάσταση των μαλλιών σου. 

Καλό είναι να κάνεις ένα μασάζ στο κεφάλι σου μία φορά την εβδομάδα. Προσπάθησε να τρως τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και σίδηρο, όπως είναι ο σολωμός και το σπανάκι. 

ΠΗΓΗ: faysbook.gr