Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Aυτά είναι τα ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ στην περιποίηση προσώπου που μας ΓΕΡΝΟΥΝ!

Η υπερβολική φροντίδα του προσώπου και ειδικά του καθαρισμού της επιδερμίδας, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και είναι μία από τις βασικές αιτίες πρόωρης γήρανσης.

Υπάρχουν 6 συνήθειες των γυναικών που οι δερματολόγοι θεωρούν ότι πρόκειται για παρανόηση των συστάσεων και οδηγούν σε «κορυφαία» λάθη στην περιποίηση:


1.Το υπερβολικό πλύσιμο γερνάει την επιδερμίδα. Το πρόσωπο θέλει 1-2 φορές πλύσιμο την ημέρα.
2.Τα σκληρά σαπούνια αφαιρούν τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα και προκαλούν ερεθισμό. Είναι καλύτερο ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι, ειδικά στα ευαίσθητα δέρματα.
3.Η υπερβολική απολέπιση ή αν δεν γίνεται καθόλου απολέπιση, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: επιδερμίδα άγρια και θαμπή. Η καλύτερη ώρα για απολέπιση είναι το βράδυ γιατί τότε ανανεώνονται τα δερματικά κύτταρα. Αν η απολέπιση γίνεται πάνω από 2 φορές την εβδομάδα, τότε προκαλούνται ερεθισμοί, ακόμα και ευρυαγγείες.
4.Δεν αφαιρείται το make-up πριν τον ύπνο. Το make-up φράσσει τους πόρους και εμποδίζει το σμήγμα, το φυσικό λιπαντικό που ενυδατώνει το δέρμα.

5.Ο καθαρισμός με πολύ ζεστό νερό, ξηραίνει την επιδερμίδα. Το καλύτερο είναι το χλιαρό ή ακόμα και το κρύο νερό.
6.Αφαίρεση μακιγιάζ μόνο με τα μαντιλάκια καθαρισμού. Είναι καλά για ώρα ανάγκης, αλλά καλύτερα είναι τα προιόντα για το ντεμακιγιάζ που δεν αφυδατώνουν το δέρμα.

onmed.gr