Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Φτιάξε μόνη σου το πιο cool τζιν σορτσάκι με 5 απλά βήματα!

Το θέλεις λίγο φαρδύ, αρκετά φθαρμένο, με πολλά αλλά όχι υπερβολικά σκισίματα και φυσικά ψηλόμεσο. Και όλα αυτά προσπαθείς να τα δημιουργήσεις μόνη σου πάνω στο παλιό τζιν παντελόνι που δεν φοράς πια. Για να μην ξανααποτύχει, λοιπόν, η προσπάθεια και για να αποκτήσεις επιτέλους το denim σορτς που ονειρεύεσαι, ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα. 
Βήμα 1ο: Το τζιν πρέπει να είναι δύο νούμερα μεγαλύτερο από αυτό που φοράς.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο αγαπημένο σου vintage shop, δοκίμασε ένα τζιν παντελόνι αρκετά μεγαλύτερο σου. Όταν το κόψεις για να το μετατρέψεις σε σορτς, το φάρδος του θα δημιουργήσει τη loose εντύπωση που αναζητάς.
Βήμα 2ο: Μέτρησε προσεχτικά το ύψος που θέλεις να έχει.Συνήθως μετράμε μόνο την εξωτερική πλευρά του ποδιο
ύ πράγμα τελείως λάθος. Αρχικα πρέπει να μετρήσεις το παντελόνι από τη μέσα πλευρά (δηλαδή από τον καβάλο και κάτω) και να βάλεις ένα εμφανές σημάδι εκεί που θέλεις να κοπεί. Μετά, θα μετρήσεις και την εξωτερική πλευρά και θα κόψεις το παντελόνι από μέσα προς τα έξω με μια ελαφριά ανοδική κλίση. Ουσιαστικά δηλαδή η εσωτερική πλευρά θα είναι 1-2 εκατοστά πιο μακριά. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό και η εφαρμογή του σορτς καλύτερη.
Βήμα 3ο: Πριν το κόψεις, βάλε σημάδια.Ο καλύτερος τρόπος για να μη γίνουν λάθη και στραβά κοψίματα είναι να σημαδέψεις τα σημεία στα οποία θα κοπεί με κιμωλία. Έτσι, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ούτε πολύ κοντό, ούτε πολύ μακρύ
Βήμα 4ο: Ξέφτισέ τοΑφού είσαι ευχαριστημένη με το μήκος του σόρτς, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με το ξέφτισμά του. Αυτά που χρειάζεσαι είναι ένα ψαλίδι και ένα ξυραφάκι, ώστε να δημιουργήσεις τη φθορά, τα σκισίματα και τα ξέφτια σε οποιοδήποτε σημείο τα θέλεις.
Βήμα 5ο: Πλύνε το και στέγνωσέ το πριν το φορέσειςΑυτή η κίνηση θα του χαρίσει την πολυπόθητη vintage πινελιά.
madamefigaro.gr