Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Τριχόπτωση: Δες πως μπορείς να την καταπολεμήσεις!

Τι προκαλεί την τριχόπτωση

Οι κοινές αιτίες πίσω από την πτώση των μαλλιών είναι οι ακόλουθες:
  • Η έλλειψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στο σώμα σου.
  • Η υπερβολική χρήση των χημικών ουσιών, όπως βαφές μαλλιών και διάφορες θεραπείες styling.
  • Ανθυγιεινές και λάθος διατροφικές συνήθειες.
  • Ορμονική ανισορροπία.
  • Η χρήση ορισμένων φαρμάκων.
  • Η πιτυρίδα, η αλωπεκία και διάφορες άλλες διαταραχές του τριχωτού της κεφαλής .
  • Τέλος, ακόμα και το άγχος και η ένταση μπορεί να οδηγήσουν σε ξαφνική τριχόπτωση.

Tips για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

trixoptosh
Αρχικά το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιείς μια χτένα με αραιά δόντια για να χτενίζεις τα μαλλιά σου και έπειτα μια πιο λεπτή χτένα για να δώσεις το επιθυμητό styling. Έτσι, θα μειώσεις τον κίνδυνο να σπάνε τα μαλλιά και την πτώση τους, ενώ τα χτενίζεις.
Επιπλέον, είναι καλύτερο να μην χτενίζεσαι ενώ είναι βρεγμένα τα μαλλιά σου, καθώς αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερες πιθανότητες σπασίματος της τρίχας. Ας είναι καλύτερα στεγνά ή απλά νωπά πριν το χτένισμα.
Επίσης, μην τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα μετά το μπάνιο, γιατί έχεις σαν αποτέλεσμα να τα αποδυναμώνεις και να τα σπας
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να καθαρίζεις τις χτένες σου κάθε εβδομάδα. Πρέπει να καθαρίζονται με μια βούρτσα, σαπούνι και νερό, διότι οι βρώμικες χτένες μπορεί να οδηγήσουν σε πτώση των μαλλιών.
Η καλύτερη θεραπεία μαλλιών για την γυναικεία τριχόπτωση είναι η θεραπεία με λάδι, καθώς ενισχύσει και διατηρεί τη φυσική ομορφιά τους!
hairloss
Επιπλέον, τα φυσικά έλαια όπως το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, jojoba και σησαμέλαιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, για να αντιμετωπιστεί η πτώσης των μαλλιών και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νέων μαλλιών.
Άλλο ένα βασικό tip είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς shampoo χωρίς σιλικόνη και παραβένιο και μάλιστα σε μικρή ποσότητα. Θα πρέπει όμως να λούζεσαι τουλάχιστον κάθε 3 ημέρες, για να αφαιρέσεις όλη τη συσσωρευμένη σκόνη, τη βρωμιά, το λάδι και τα βακτήρια.
ugiini diatrofi
Τέλος, θα πρέπει να τρως υγιεινά για να ελαχιστοποιήσεις και να προλάβεις την πτώση των μαλλιών σου. Δώσε σημασία στην ισορροπημένη διατροφή για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να την  αποτρέψεις.