Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτές είναι οι τροφές κατά των ρυτίδων…

Γνωρίζετε πως υπάρχουν τροφές που «σβήνουν» τις ρυτίδες και σας  παίρνουν χρόνια από πάνω σας; Η βάση για υγιές δέρμα (και σώμα) είναι η σωστή διατροφή, τονίζουν διαρκώς οι ειδικοί. Η υγεία του δέρματος δεν απειλείται μόνο από τον ήλιο και το τσιγάρο με αποτέλεσμα  να  σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερες από ό, τι πραγματικά είστε. Η διατροφή  σας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή σας.

Εμείς σας προτείνουμε δημιουργικές ιδέες για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο με το παιδί σας, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να είστε έξω.
Γνωρίστε τα μύρτιλα, τον μπλε θησαυρός
Γνωστά και ως blueberries, οι μπλε αυτές μπαλίτσες είναι εξαιρετικά πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πιο συγκεκριμένα σε πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες (υπεύθυνες για το μπλε τους χρώμα), που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι, το δέρμα σας παραμένει σφριγηλό, λαμπερό και νεανικό, τα κύτταρα αναδομούνται και η διαδικασία της γήρανσης επιβραδύνεται. Επίσης, τα μύρτιλα περιέχουν β-καροτένιο, κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο και αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών (κυρίως τα αποξηραμένα) και βιταμινών Α, C και Ε. Καλό είναι να καταναλώνετε μισή κούπα φρέσκα ΑΝ βρείτε) ή αποξηραμένα την ημέρα. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να τα προσθέσετε σε κέικ, πίτες, σπιτικά μπισκότα Π.χ. βρώμης), γιαούρτι κ.λπ.
Kale, ο άγνωστος συγγενής του λάχανου
Το άγνωστό μας κέιλ (Kale) αποτελεί μια ποικιλία λάχανου και όπως τα υπόλοιπα πράσινα φυλλώδη  λαχανικά, έτσι και αυτό είναι πλούσιο σε καροτενοειδή (άρα και στις χρωστικές ουσίες τους λουτεΐνη και ζεαξανθίνη) και φλαβονοειδή, δύο τύπους αντιοξειδωτικών που δεκάδες έρευνες συνδέουν με πολλά οφέλη για την υγεία. Το κέιλ, επίσης, περιέχει μέταλλα -μεταξύ άλλων και σίδηρο, που μεταφέρει οξυγόνο σε όλους τους ιστούς του σώματος (άρα και στο δέρμα)-, καθώς και  βιταμίνες Α, C και Κ, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα φλιτζάνι από το συγκεκριμένο λάχανο περιέχει μόλις 33  θερμίδες. Φροντίστε λοιπόν,  να προσθέσετε μία κούπα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και χρησιμοποιήστε το όπως και όλα τα υπόλοιπα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. σε σαλάτες).
Η δύναμη των κόκκινων πιπεριώνΤα λαχανικά κόκκινου ή σκούρου πορτοκαλί χρώματος είναι φορτωμένα με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και Ε, καθώς και με βιοφλαβονοειδή. Οι συγκεκριμένες ουσίες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να ενυδατώνουν και να θεραπεύουν το δέρμα. Όσο για τις αγαπημένες κόκκινες πιπεριές, οι ευεργετικές τους ιδιότητες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Προσθέστε τις πιπεριές και γενικότερα τα λαχανικά με χρώμα Π.χ. παντζάρια) στη διατροφή σας
Ντομάτα το νέο super foodΗ αγαπημένη των λαδερών φαγητών είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C και Κ, καλίου και μαγγανίου. Επίσης, είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη), θειαμίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και β-καροτένιο. Ακόμη, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ­δράση, κυρίως λόγω της υψηλής της περιεκτι­κότητας σε λυκοπένιο, μια χρωστική ένωση που της προσδίδει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της. Η απορρόφηση του λυκοπενίου είναι υψηλότερη όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη. Για τον ίδιο λόγο, καλό είναι να συνοδεύεται και με λίγο ελαιόλαδο
Σολομός,  η υγεία της θάλασσαςΟ σολομός και άλλα ψάρια του κρύου νερού είναι πλούσια σε πολυακόρεστα ω-3 λιπαρά οξέα,τα οποία κρατούν μακριά τις ρυτίδες συμμετέχοντας στη σύνθεση της προστατευτικής κεράτινης στιβάδας του δέρματος. Ακόμα, τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα είναι υπεύθυνα για την υγεία των κυτταρικών μεμβρανών. Επειδή η κυτταρική μεμβράνη κρατά το νερό, όσο πιο ισχυρή είναι τόσο καλύτερα τα κύτταρά σας θα συγκρατούν την υγρασία, άρα το  δέρμα σας θα φαίνεται νεότερο. Τέλος, ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε, που συμβάλλει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και ενισχύει την ανθεκτικότητά του.  Καταναλώστε σολομό ακόμα και κάθε μέρα σε σάντουιτς ή σαλάτες (μικρές ποσότητες) ή 1-2 φορές την εβδομάδα ως κυρίως γεύμα, συνοδεύοντάς τον με ζυμαρικά ή ρύζι.
govastileto.gr