Σάββατο 26 Απριλίου 2014

4+1 μυστικά για να διαρκεί περισσότερο το μανικιούρ / πεντικιούρ!

Εκτός από την καθημερινή εφαρμογή με διαφανές βερνίκι, που είναι το προφανές, υπάρχουν άλλα τέσσερα βήματα που ακολουθούμε.

No1: Δε βρέχουμε τα νύχια αμέσως πριν από το βάψιμο
Το νερό διαστέλλει και συστέλλει τα νύχια, άρα, το βερνίκι δεν θα εφαρμοστεί καλά. Η σωστή διαδικασία είναι η εξής: Πρώτα κόβουμε και λιμάρουμε τα νύχια, στη συνέχεια τα μουλιάζουμε, έπειτα σπρώχνουμε τα πετσάκια προς τα μέσα, μετά ενυδατώνουμε, και τέλος, τα βάφουμε. Προσοχή: Πριν από το βερνίκι, περνάμε τα νύχια με ξεβαφτικό για να απομακρύνουμε τα έλαια της κρέμας χεριών ή τα υπολείμματα από τη λίμα.  
No2: Προστατεύουμε τα νύχια μας
Είναι γεγονός ότι για τις περισσότερες από εμάς, τα νύχια χρησιμεύουν ως εργαλεία. Αν θέλουμε όμως να διατηρήσουμε το άψογο αποτέλεσμα που μας έδωσε η μανικιουρίστ (ή εμείς), οφείλουμε να τα προσέχουμε λίγο περισσότερο. Γι’αυτό φοράμε γάντια όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι, και δεν χρησιμοποιούμε τα νύχια για να ξεφλουδίζουμε, να τρίβουμε ή να πιάνουμε πράγματα.
No3: Απλώνουμε ειδικό λαδάκι στα πετσάκια κάθε βράδυ
Αυτό το μαγικό προϊόν που εφαρμόζει κατευθείαν πάνω στη βάση του νυχιού θα καταπολεμήσει τις παρωνυχίδες και τα πετσάκια, τα οποία αλλοιώνουν το μανικιούρ μας. Αν δεν έχουμε ειδικό λαδάκι, μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο.
No4: Ενυδατώνουμε καθημερινά τα πέλματα
Το μυστικό για να διατηρούνται απαλά τα πέλματά μας δεν είναι το τρίψιμο με τη ράσπα όσο η καθημερινή, βαθιά θρέψη. Πριν κοιμηθούμε, απλώνουμε μια ειδική ενυδατική κρέμα ποδιών, αφού τη ζεστάνουμε πρώτα λίγο στα χέρια μας, για να απορροφηθεί καλύτερα. Αν δε ζεσταινόμαστε, φοράμε βαμβακερά καλτσάκια και κοιμόμαστε με αυτά. Η ζέστη θα βοηθήσει να απορροφηθούν καλύτερα τα συστατικά της κρέμας και το πρωϊ τα πόδια μας θα είναι βελούδινα απαλά.

Mερικά από τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης (από αριστερά προς δεξιά): Ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν Express Remover, της Μaybelline New York, ενυδατική κρέμα ποδιών Soft Feeling, της Hanzaplast, λαδάκι εντατικής θρέψης για τα πετσάκια, Phenomen Oil της Jessica, ευδατική κρέμα χεριών και νυχιών με αμυγδαλέλαιο και βούτυρο shea, Reval, της Intermed.
ghj ghhg