Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μάσκα θρέψης για ξηρά,ταλαιπωρημένα μαλλιά (φτιάξτε την μόνες σας)

Τα υλικά είναι τα εξής:

  •  1 φλυτζάνι του καφέ Δαφνέλαιο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ Αμυγδαλέλαιο
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 βιταμίνη Eviol σε κάψουλα (βιταμίνη Ε)
Παρασκευή μάσκας και εφαρμογή στα μαλλιά


Βάζουμε σε ένα blender το δαφνέλαιο,το αμυγδαλέλαιο,το ελαιόλαδο,την κάψουλα βιταμίνης(αφού την έχουμε σπάσει λίγο για να αναμειχθεί πιο εύκολα)και τέλος το αυγό ολόκληρο.Χτυπάμε περίπου 2 λεπτά ώσπου να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.Επειτα το βάζουμε σ'ένα μπωλάκι για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή.
Σε λουσμένα και νωπά μαλλιά περνάμε τη μάσκα μ'ένα πινέλο βαφής μαλλιών.


Ξεκινάμε από τις ρίζες και προχωράμε προς τις άκρες,μέχρι να περαστεί η μάσκα σε όλα τα μαλλιά.Μόλις τελειώσουμε,πιάνουμε τα μαλλιά με ένα κλάμερ και τα τυλίγουμε με σελοφάν.Από πάνω τα τυλίγουμε με μία πολύ ζεστή πετσέτα και στερεώνουμε καλά.Αφήνουμε τη μάσκα στα μαλλά μας για περίπου 2 ώρες.

Μόλις περάσουν 2 ώρες,τα λούζουμε αρχικά μεσκέτο νερό για να φύγει το πολύ λάδι κι έπειτα πάρα πολύ καλά με σαμπουάν,ώσπου να μην υπάρχουν κατάλειπα της μάσκας.Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλυθούν καλά τα μαλλιά σε όλο τους το μήκος,για να μην φαίνονται λαδωμένα".

Τέλος,στεγώνουμε ως συνήθως.Τη μάσκα αυτή μπορούμε να την εφαρμόσουμε 1 φορά την εβδομάδα για πολύ λαμπερά και απαλά μαλλιά.Τα υλικά,εκτός από το αυγό και το λάδι μπορούμε να τα προμηθευτούμε από το φαρμακείο και είναι πολύ φθηνά.

Σημείωση:Αν τα μαλλιά σας είναι κοντά,χρησιμοποιήστε τη μισή δόση των υλικών,για να μην περισσέψει μάσκα.

[via]